Doorsmeren en olie verversen:

Laat, na de motor warm gedraaid te hebben, alle olie uit het motorblok, de versnellingsbak, de cardanas en de eindoverbrenging lopen door de bijbehorende aftap- en vulpluggen los te draaien.

Vervang, zo nodig of preventief, de koperen ringen om de aftap- en vulpluggen.

Laat de olie goed uitdruipen en draai de aftappluggen weer vast.

Vul het motorblok met 2,25 liter motorolie. Of met 2,50 liter in geval van een oliekoeler, dit geldt in het geval dat het filter ook vervangen en dus leeg is.

Vul de versnellingsbak met 0,8 liter versnellingsbak olie.

Vul de cardanas met 0,15 liter versnellingsbak olie, dit betekend dat wanneer een pen of een schroevedraaier op de aandrijfas gezet wordt er ongeveer 2mm olie op de schroevedraaier moet zitten.

Vul de eindoverbrenging met 0,25 liter versnellingsbak olie, dit betekend dat het oliepijl tot de schroefdraad van de vulplug komt.

Laat de motor kort draaien en pijl de olie door de peilstok te reinigen en terug te stoppen in het blok zonder de plug aan te draaien, wanneer de peilstok uitgenomen word kan het peil afgelezen worden.

Controleer het oliepeil in de voorremcilinder, dit kan wat aan de lage kant zijn wanneer de remblokken gaan slijten maar dat is niet erg. Eens in de twee a drie jaar moet deze olie vervangen worden omdat deze hygroscopisch is en dus steeds meer water aantrekt. Vervangen van de olie kan door het systeem door te laten lopen, oude olie wordt afgetapt door het remsysteem te ontluchten door middel van de ontluchtingsnippel op de remklauw, een slangetje en een potje (nippel steeds losdraaien en remmen). Wanneer het peil in het reservoir te ver daalt dan kan verse olie toegevoegd worden totdat de leidingen nieuwe olie bevatten.

(voorvork olie)

Smeer alle smeernippels door met een normale verspuit, de nippels zitten op de schakelpook, het rempedaal, de zijstandaard en de koppelinghefboom.

Tot slot moet de achterbrug gesmeerd worden door middel van een puntvetspuit, verwijder hiertoe de doppen op de brug en klem de puntvetspuit strak in de as, spuit de assen vol totdat het vet er aan de zijkant uit komt.(c) W.P.Barendsen 1998