Startmotor problemen

Ik had het probleem dat de motor steeds slechter ging starten, de startmotor kreeg de boel niet meer rond terwijl de accu pas 2 jaar oud is en volgens mij goed. Zelfs met startkabels draaide de startmotor niet echt lekker en wilde de motor maar nauwelijks starten. De diverse verbindingen zagen er goed uit dus het probleem moest bijna wel in de startmotor zitten.

Het uitbouwen van de startmotor is goed te doen, ik zal punt voor punt aangeven hoe ik dat heb gedaan. Nu de startmotor verwijderd is kan deze nader onderzocht worden. Je kunt de motor in zijn geheel naar een revisie bedrijf brengen en deze laten testen en zo nodig reviseren maar je kunt ook zelf de motor uit elkaar nemen. (FOTO startmotor) (FOTO uitgebouwde startmotor)

Demontage van de startmotor
Na montage leek de motor beter rond te draaien dus de conclusie leek dat de massa verbing van de startmotor, via de borstelbrug en de achterplaat, het probleem heeft gegeven.
Echter na een paar dagen bleek de verbetering minimaal en de motor starte nog steeds niet zoals zou moeten. De enige conclusie was uiteindelijk dat de startmotor, hoe goed die ook leek, toch defect moest zijn. Een nieuwe startmotor kost toch bijna 500 gulden dus probeerde ik bevestiging te krijgen door middel van forums, de dealer en een startmotor bedrijf maar niemand kon zeggen dat ik gelijk had.
Uiteindelijk heb ik toch maar een nieuwe startmotor gekocht, een valeo want bosch levert geen nieuwe meer en ik wilde geen revisie, en het probleem was gelijk uit de wereld. De startmotor draait als de beste en het probleem is, met wat moeite, toch opgelost.(c) W.P.Barendsen 2001